Le La'au Mata'eta'i Muamua a le Lalolagi Fa'aaogaina 100% Hydrogen Fa'alauiloa i Peretania

I le vaiaso talu ona faʻasalalau le fuafuaga a le malo o Peretania, o le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le 1,00% hydrogen e gaosia ai tioata (pepa) na amata i le itulagi o Liverpool, o le muamua o lona ituaiga i le lalolagi.
O suauʻu faʻaola e pei o le kesi faʻalenatura, lea e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga, o le a suia atoa i le hydrogen, e faʻaalia ai e mafai e le fale tioata tioata ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbon ma faia se laʻasaga tele i le ausiaina o le zero net.
O faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i le St. Helens factory o Pilkington, le kamupani tioata a Peretania na amata ona faia tioata iina i le 1826. Ina ia faʻaumatia le UK, toetoe lava o vaega uma o le tamaoaiga o le a manaʻomia le suia.O pisinisi e maua ai le 25 pasene o kasa kasa uma i totonu o Peretania, ma o le faʻaitiitia o nei kasa e taua tele pe a oʻo le atunuʻu i le "net zero.
Ae ui i lea, o alamanuia malosi-malosi o se tasi lea o luitau sili ona faigata e foia.O fa'aoso fa'ainisinia, e pei o le gaosiga o tioata, e matua faigata lava ona fa'aitiitia - fa'atasi ai ma lenei fa'ata'ita'iga, e tasi le la'asaga e latalata atu i le fo'ia o lenei pa.O le suatiaina o le eleele "HyNet Industrial Fuel Conversion", o loʻo taʻitaʻia e le Progressive Energy, faʻatasi ai ma le hydrogen o loʻo tuʻuina atu e le BOC, o le a maua ai le mautinoa o le HyNet's low-carbon hydrogen o le a suia ai le kesi masani.
E talitonuina o le fa'ata'ita'iga tele muamua lea a le lalolagi o le 10 pasene o le fa'avevelaina o le hydrogen i totonu o se si'osi'omaga o le gaosiga o tioata fa'ato'a ola (pepa).O le faamasinoga a Pilkington, UK o se tasi lea o le tele o poloketi o loʻo faʻatinoina i Northwest of England e faʻataʻitaʻi ai pe faʻafefea ona suia e le hydrogen suauʻu faʻasolosolo i le gaosiga.O isi fa'ata'ita'iga a le HyNet o le a faia ile Unilever's Port Sunlight ile fa'aiuga ole tausaga.
Faʻatasi, o nei faʻataʻitaʻiga poloketi o le a lagolagoina pisinisi e pei o tioata, meaʻai, meainu, eletise ma otaota i le faʻaliliuina i le faʻaogaina o le hydrogen e maualalo-carbon e sui ai lo latou faʻaogaina o suauʻu.O faʻataʻitaʻiga uma e faʻaaoga ai le hydrogen na tuʻuina atu e le BOC.ia Fepuari 2020, na tuʻuina atu ai e le BEIS le £ 5.3 miliona i le faʻatupeina o le HyNet pisinisi suauʻu suauʻu poloketi e ala i lana Polokalama Faʻafouina Malosiaga.
O le HyNet o le a amata le decarbonization i North West o Egelani mai le 2025. E oo atu i le 2030, o le a mafai ona faʻaititia le carbon emissions e oʻo atu i le 10 miliona tone i le tausaga i North West England ma North East Wales - e tutusa ma le aveesea o le 4 miliona taavale mai le auala i tausaga taitasi.
O lo'o fa'atupuina fo'i e le HyNet le fa'ato'aga muamua a Peretania e maualalo-carbon hydrogen i Essar, i le Manufacturing Complex i Stanlow, fa'atasi ai ma fuafuaga e amata gaosia le suau'u hydrogen mai le 2025.
Fai mai le faatonu o le poloketi a HyNet North West, David Parkin, “E taua tele le pisinisi i le tamaoaiga, ae e faigata ona ausia le decarbonization.hyNet ua tuuto atu i le aveesea o le kaponi mai pisinisi e ala i le tele o tekinolosi, e aofia ai le pueina ma le lokaina o le kaponi, ma le gaosia ma le faʻaaogaina o le hydrogen e fai ma suauʻu maualalo."
“O le a aumaia e le HyNet galuega ma le tuputupu aʻe o le tamaoaiga i le itu i Matu i Sisifo ma amata ai se tamaoaiga maualalo o le hydrogen.O loʻo matou taulaʻi atu i le faʻaitiitia o faʻamalama, puipuia le 340,000 galuega gaosiga o loʻo i ai i Northwest ma fatuina le sili atu i le 6,000 galuega tumau fou, tuʻuina le itulagi i luga o le ala e avea ai ma taʻitaʻi o le lalolagi i le faʻafouina o le malosi mama.
"Pilkington UK ma St Helens ua toe taʻimua i mea fou faʻapisinisi ma le faʻataʻitaʻiga muamua o le hydrogen i luga o se laina tioata faʻafefe," o le tala lea a Matt Buckley, UK pule faatonu o le NSG Group's Pilkington UK Ltd.
"O le HyNet o le a avea ma se la'asaga tele i luma i le lagolagoina oa tatou gaioiga fa'apalapala.I le mae'a ai o vaiaso o fa'ata'ita'iga fa'ato'a fa'ato'aga, ua fa'aalia ma le manuia e mafai ona fa'agaioi ma le saogalemu ma lelei le fa'aogaina o se fale tioata fa'afefete e fa'aaoga ai le hydrogen.Matou te tulimatai atu nei i le HyNet manatu e avea ma mea moni.


Taimi meli: Nov-15-2021